Fråga i din butik efter Swedish Legends™️ från Brilliantiq. Snart finns vi där!

Om produkten

Bakom Brilliant IQ AB:s framtagande av Swedish Legends funktionstuggummi ligger fyra års produktutveckling och testning. 

Produkten är patenterad och produceras i en av Europas främsta nutrition- och läkemedelsfabriker. Ett av världens största läkemedelsföretag har bett att få köpa vårt patent. Vi har tackat nej.

 

Varför ett tuggummi?

Näringsupptagningsförmågan i mun och svalg är 94%, vilket är att jämföras med endast 30% näringsupptagningsförmåga i tarmarna.

 

Om produktionsprocessen

Swedish Legends funktionstuggummi är kallpressat. Det har ej värmts upp över 68 grader i produktionsprocessen, vilket i sin tur leder till att vitaminernas effekter kvarstår, till skillnad från om man producerar tuggummi enligt traditionella metoder där det värms upp i högre temperaturer och vitaminernas effekt till stora delar förstörs.
 

Om innehållet, generell beskrivning av vitaminernas och mineralernas effekter i kroppen:

Shilajit

Huvudingrediens: Shilajit verkar inflammationshämmande och stödjer ett normalt immunförsvar. Shilajit innehåller 85 potenta fytonämnen (dvs. viktiga mineraler som vår kropp inte kan producera själv), inklusive ett brett spektrum av fulvinsyra och huminsyror. Dessa är alla i jonisk form, vilket innebär att de lätt tas upp av din kropp.  


Kuriosa om Shilajit: urvinns ur förmultnade växter som omvandlats till tjära som sipprar ur bergen i Himalaya. Har använts i tusentals år inom österländsk medicin (ayurveda) där det även benämns "Mountain Blood" och/eller "Destroyer of Weakness".

 • Siberisk Ginseng är en immunförstärkare och en stimulant som stärker nervsystemets funktion.

 • Lionsmane stimulerar skapandet av två viktiga proteiner som stimulerar produktionen av nya celler och stärker befintliga.

 • Reishi verkar anti-inflammatoriskt och hjälper kroppen modifiera immunförsvaret.
 • Fosfatidylserin hjälper hjärnans neuroner att stödja minnesfunktion och stärka reaktionsförmåga och reflex.

 • Coenzym Q10 är verksam i cellernas mitokondrier, där all energiomvandling sker, så att kroppen kan använda energin från näringsämnena vi äter. Q10 medverkar till denna process och är en viktig komponent för att det ska fungera.

 • Piperin ett tillskott för att optimera upptagningen av näringsämnen. Blodet blir bättre på att absorbera essentiella Vitaminer.

 • Zink är ett viktigt mineral som behövs bland annat för att immunsystemet och ämnesomsättningen ska fungera som de ska. Zink är ett enzym som är involverad i syntesen och metabolismen av proteiner, kolhydrater och fett samt vissa vitaminer och mineraler. För dig som tränar mycket är zink ett av de viktigaste mineralerna i och med att det hjälper till att hålla igång protein- och fettomsättningen, och är därför av betydelse för både förbränningen och muskeltillväxten. Utöver det är zink av vikt för vårt immunsystem och celldelningen, men det hjälper också till skydda våra proteiner och fetter från oxidation. Detta beror på att zink fungerar som en antioxidant som bidrar till att skydda oss och våra celler från fria radikaler.

 • Magnesium är en viktig mineral som är bra för att det bland annat minskar risk för diabetes, benskörhet och depression. Magnesium är verkande vid skapande av enzymer, DNA och RNA, samt avgörande för nerv- och muskelfunktion. Magnesium brukar också anses muskelavslappnande och används mot bland annat restless legs, förstoppning och sömnproblem.

 • Tiamin kallas även vitamin B-1. Det är ett viktigt näringsämne som hjälper kroppen att omvandla mat till energi

 • Pantotensyra mer känt som vitamin B5, hjälper kroppen att bryta ner fett och kolhydrater till energi. Det är också viktigt eftersom det är centralt för tillverkningen av röda blodkroppar och vissa hormoner. Vitamin B5 hjälper också till med matsmältningen, nervsystemet och för att kroppen ska kunna använda andra vitaminer.

 • Jod är ett livsviktigt grundämne som ansvarar för produktionen av kroppens hormoner. Sköldkörteln kan inte tillverka hormoner utan jod, så det spelar en avgörande roll för regleringen av förbränningen.  Jod stimulerar också tillväxten och är viktigt för barns utveckling. Därför brukar gravida rekommenderas att äta lite mer jod.

 • Vitamin C. Askorbinsyra är ett naturligt förekommande viktigt vitamin med starka neurobeskyddande och antioxidanta effekter. Askorbinsyra kan minska tröttheten och förbättra humöret.

 • Vitamin B6 är ett mångsidigt vitamin med en stor mängd funktioner. Eftersom det är inblandat i så många enzymatiska reaktioner krävs tillräckliga nivåer för att främja och upprätthålla en hälsosam kropp. Människokroppen kan inte skapa någon form av vitamin B6 själv, förutom vid kostintag, så det är viktigt att inkludera livsmedel rika på vitamin B6 som en del av en hälsosam kost.

 • Vitamin B12 är en av de åtta B-vitaminerna och anses vara en “smärtstillande vitamin”. Den främjar DNA-produktionen, energimetabolismen och det kardiovaskulära systemet. Den bidrar till normal DNA-syntes, nervsystemets normala funktion och produktionen av hemoglobin. Metylkobalamin (MeCbl) är den form av vitamin B12 som mest effektivt tas upp av nervcellens organeller.

 
Faktaunderstödda studier

Testning av Swedish Legends funktionstuggummi pågår med idrottsfysiologer för att få fram egna evidens för effekt i kroppen. När dessa är klara publiceras de här.


Nedan finns en sammanställning kring genomförda studier och tester genomförda av andra organisationer kring ämnenas effekter:

 

Om priset

Vi har valt att inte tumma på kvalitén. Ämnena som ingår i funktionstuggummit är kostsamma, därmed är det svårt att få ner produktionspriset i samma nivå som andra tuggummin.
 

Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now